Lädervård för dina Equipe produkter

Lädervårdsguide

Vi har tagit fram en lädervårdsguide som beskriver hur du på bästa sätt tar hand om dina läderprodukter från Equipe. Lädervård är viktigt för att dina läderprodukter ska hålla länge och behålla ett gott skick.

 

Läs vår detaljerade guide i PDF-format här

 

Lycka till med din lädervård! 

Equipe Soft Care

För daglig rengöring och återfuktning använd Equipe Soft Care.

Soft Care är en rengöringsprodukt som även återfuktar lädret. Idealisk för rengöring efter dagligt bruk. Använd gärna med en fårskinnsvante. 

     


 

Equipe Soft Oil

När dina lädervårdsprodukter behöver återfuktas använd Equipe Soft Oil.

Soft Oil är en speciellt framtagen olja, idealiskt för att återfukta lädret. Ta lite olja på en mjuk trasa eller svamp och smörj in lädret. Påför oljan vid behov och när lädret känns uttorkat. Tänk på att lädret inte heller mår bra av för mycket olja.

     


 

Equipe Soft Clean

Då och då är det bra att djuprengöra sitt läder, använd då Equipe Soft Clean.

Soft Clean är en rengöringsprodukt som är idealisk för djup men skonsam rengöring för dina läderprodukter såsom träns, tyglar och andra läderprodukter. Hjälper dig att ta bort smuts och svett från lädret. Ska alltid användas kombinerat med mjukgörande produkt efteråt såsom Soft Oil, eller någon gång ibland Soft Grease. 

 

Smörj ditt träns:
Plocka isär ditt träns och använd en mjuk trasa och Soft Clean för att rengöra ordentligt. Låt sedan ditt träns torka för att sedan smörja in med det med Soft Oil. Skölj och torka bettet. Klart!

   


 

Equipe Soft Grease

Då och då är det bra att behandla sitt läder med läderbalsam för att bevara fukt, mjuka upp och skydda lädret. Använd då Equipe Soft Grease.

Soft Grease är en speciellt framtagen produkt med en vegetabilisk bas och bivax idealisk för djup återfuktning. Denna produkt tar lite längre tid för lädret att absorbera. Stryck på ett tunt lager med en fårskinnsvante eller en mjuk trasa.